Sunday, 4 March 2012

Suasana baru ku

lama dah aku tnda type pa2 entry ni. sbb masalah utama adalah line yg sgt cipot.. besalah tu berukband kan..now bleh ja guna wifi opis..ngehehe..

aku masuk opis ni start dari 1 march 2012. habis berkhidmat plak xtau sampai bila. myb tunggu aku dapat job yg "awesome" la. sememangnya aku mengharap government or keja d "rig"..sangatlah over kau mata duitan..

hari pertamaku bermula di HBE selepas resign dari JESB..

semangat p kerja mmg tggi..almaklumlah, hari pertama..akibat semangat punya tinggi tu la aku smpai sebelum 8am. sekali tggu punya tggu, 9am baru la opis d buka..haha. baru aku dapat tips "berguna" oleh pekeja2 kat sni.. tp nda la aku mau amalkan.. diamalkan klu betul2 dalam kesusahan la.. bagus jg tips tu.. bestnya hari pertama ni bila aku duduk d meja sendiri berbekalkan sebiji komputer dan telepon.. benda ni mmg aku x jangka pun.. sbb jauh skali beza dgn kompeni lama aku.. n yg paling hepi sgt bila boss celebrate kehadiran ku.. suma staf HBE kena blanja d silk Sutera Habour.. murah rezeki hari ni..

hari kedua..
start belajar guna printer, mesin fotostet..opss! bukan aku xtau la guna.. peandai guna, tapi dkat JESB tu style dia agak kuno skit laa.. hurmm.. aku kena bg tugasan buat profil syarikat. tekejut la aku bila nama aku dekat jawatan project manager.. haish.. aku xtau la bleh pikul ka tidak jawatan tu..sudahlah xda pegalaman dgn cerun2 nih.. mudah2an projek yg bakal menjelang ni kena sub contract ja..huhu.. sgt mengharap.. tepat jam 5pm ja, aku trus chow balik tenom dgn gumbiranya. 1st time pula kan, keja dari isnin to jumaat ja.. kikiki

okeh. hari ni hari ke-3 ku... semoga hari ni da hari2 mendatang membawa kebaikan kepada ku..kerana aku berkerja "KERANA ALLAH"..

0 comments:

Post a Comment